Много отдавна бързите коли не са само спортни купета. Напоследък пазарът се насити с „бесни“ SUV-ове, а свирепите комбита са нещо обичайно.Такъв е и този Mercedes C63 AMG, доработен от тунинг студиото – Vath.

Mercedes-ът е способен да се изстреля до 100 км/ч. за едва 3.3 секунди или с точно 0.1 секунди по-бързо от Ferrari 458 Italia, а максималната му скорост е 340 км/ч. Стойността на тунинга по мотора е почти 14 900 долара. 8-цилиндровият twin-turbo агрегат е получил нови турбини, охлаждане и софтуерна настройка. А резултатът е налице – 690 к.с. и въртящ момент от 900 Nm.

От тунинг студиото-Vath твърдят, че звукът на този Mercedes C63 AMG е дори по-страховит от стоковия. Благодарение на подобрена спортна изпускателна система на стойност 4000 долара. Освен това комбито е получило подобрена спирачна система, спортно окачване (снишаващо колата с цели 4 сантиметра), както и най-висок клас гуми Continental.

Разбира се визията на C63 – ката също е претърпяла леки козметични промени. Добавени са карбонов лип на предната броня, както и по-агресивен заден дифузьор. Отваряйки вратите на Mercedes-а впечатление правят стелките от ал-кантара с бродирано лого на тунинг студиото. Километражът също е нов и сочи завидните 360 км/ч.

Несъмнено Mercedes C63 AMG  е страхотен автомобил, а благодарение на тунерите от Vath, возилото е станало още по-страховито.