R8

Audi ще покаже нещо ново на автомобилното изложение в Париж през 2018 г. Това е тайнствено R8, който ще дебютира следващия вторник, но какво е то?

Въз основа на снимката, пусната от Audi Sport из социалните медии, очевидно това е R8, предвид силуета на фаровете, широката стойка и емблемата, която седи на предния капак вместо на решетката.

Забелязват се няколко вентилационни отвора на капака, които имат общо с LMS версията. Това може да е индикация, че Audi подготвя различна версия на своя състезател.

Освен слуовете за състезателен R8, Audi работи върху фейслифт версия на второто поколение R8. Прототипите на колата са тествани из различни части на Германия през последните няколко месеца, като камуфлажът обхваща предницата и задницата. Това показва, че Audi ще се съсредоточи в тези зони, за да разграничи подобрената версия на купето.

Ще бъдат направени и подобрения под капака. Евентуална GT версия се очаква с мощност, колкото Lamborghini Huracan Performante. 5.2-литровият V10 двигател е с мощност от 640 к.с. и въртящ момент от 600 Nm в италианския суперавтомобил, само 30 к.с. и 40 Nm въртящ момент повече R8 V10 Plus. Така че, би било разумно да се увеличи мощта и на Audi-то, което ще може да спринтира от 0 до 100 км/ч. за около 3.0 секунди.