clio

Маниашката визия на Mercedes-Benz G63 AMG 6×6 успя да вдъхнови хиляди, откакто компанията го представи пред широката публика преди години. Возила по негов образ и подобие се опитаха да построят много хора и дори големи компании, като някои от опитите пожънаха успехи – например Hennessey VelociRaptor 6×6, който дори рапъра Post Malone си купи наскоро. От друга страна има и доста комични 6х6 проекти, като например Lada Niva с 3 моста дело на пичовете от Garage54 или странният ML, за който писахме скоро.

Сега под радара ни изскача нов интересен проект с 6 гуми с амбиции да стане като баткото AMG G63 6×6, но на нас някак си не ни се вярва това някога да се случи. Защо ли? Защото колата е Renault Clio, а някой е решил да го превърне в пикап с три моста.

Автомобилът е започнал живота си като нормален екземпляр Clio 2, произведен през далечната 1998 г. Всички знаем, че френският хеч не хваща окото кой знае колко, когато е в заводската си визия. Освен ако собственикът не реши в един даден момент да го сложи на 6 колела и да добави няколко забавни елемента. Като например табелката 6х2, която напомня, че Clio-то не желае да бъде конкурент на Merc-а. А пък и едва ли би могло, тъй като под предния капак все още стои малкият двигател с 80 к.с., въртящи само предния мост.

Отпред виждаме лебедка, а на колонките табелки на великия „Pininfarina“ напомнят за… за това колко далеч от Pininfarina е дизайнът всъщност.

Смятаме, че ще се съгласите да поставим този проект в комичната част на графата с 6х6 опитите…
Упс, има и видео – Клиото се вижда след 6:40 мин.