hennessey

Ford F-150 e огромен джип както и да го погледнем, модификацията Raptor е направо колосална, а как бихте реагирали ако я видите с още един заден мост?
Може би ще направите сравнение с 6х6 G-класата на Mercedes? Да, но тя струва $1 млн. срещу $349 000 – те хиляди за машината, която ви показваме сега.

Това е Hennessey VelociRaptor 6×6! Тексаското тунинг ателие работи върху пикапа от над година и заедно с допълнителната ос и 3.5 литровия туин-турбо V6 изпомпват до гумите 602 к.с. и 843 нютонметра. Резултатът е постигнат чрез модификацията на байпасните клапани, подменените турбо пътища, изпускатели и разбира се ремап на ECU-то.
Ускорението ? 4.9 секунди от 0 до 100 км/ч!

Но все пак говорим за джип, чиято сила трябва да е в офроуда. От Hennessey твърдят, че трите оси на VelociRaptor 6×6 разполагат с блокаж на диференциалите, а също така може да се добави тунинг окачване и 20 инчови джанти с гуми за офроуд.
Клиренсът далеч не е като на Mercedes G63 AMG 6×6, тъй като тук нямаме портални оси, но е достатъчен, за да може всъдеходът да се прави с пресечения терен.

Освен всичко изброено, Hennessey добавят към Raptor-а кастъм булбар, нови калници и ярка LED лента на покрива. За още $22 000 клиентът ще получи и 6 бутални спирачки Brembo.

От серията ще бъдат произведени само 50 бройки на цена от $349 000.