люис хамилтън

aКато един от най-добрите пилоти в историята на Формула 1 не е изненада, че Люис Хамилтън притежава впечатляваща автомобилна колекция. Най-новото допълнения към неговия гараж? Това бяло LaFerrari Aperta.

За никого не е тайна, че пилотът на Mercedes разполага с флотилия от модели на своите конкуренти от пистата, включително 599 GTO и чисто ново LaFerrari Coupe. Неговото LaFerrari Aperta, обаче, е най-ценното от всички, а наскоро бе заснето по улиците в Холивуд.


За разлика от купето, британският пилот е поръчал Aperta в схема от основен бял гланцов цвят и детайли в тъмен въглерод. Червеното се забелязва единствено в спирачните апарати.

Производството на LaFerrari Aperta е ограничено до 210 единици, включително тази, която се продаде на благотворителен търг за 10 млн. долара миналата година. Имайки предвид, че моделът Coupe се продаваше на стойност от около 5 млн. долара, можем да предположим, че Люис Хамилтън се е разделил с около 7 млн. долара за своето ново возило.

Some details of @lewishamilton LaF Aperta. #Ferrari #Laferrari

Публикация, споделена от Eric Marin (@edn.photos) на

Макар и да е очевидно, че спортистът обича Ferrari, не е ясно дали екипът му във Формула 1 е щастлив той да харчи милиони за подкрепата на конкурент. В своя защита Люис може да покаже и някои завидни Benz-ове от клекцията си. Като например страхотния SLS AMG, специалното издание Pagani Zonda 760LH, а е напълно възможно инициалите на пилота да легнат и върху революционния хиперспортен модел Mercedes-AMG Project One, който ще използва задвижването на болида от Формула 1.

Цъкнете на снимката отдолу, за да се запознаете и с феноменалната колекция на друг спортист, фен на бързите автомобили – Кристиано Роналдо.