Пилотът на Mercedes – Люис Хамилтон успя да прекъсне лошата си серия и неочаквано, предвид развоя на състезанието, спечели Гран При на Баку.

Световният шампион определено трябва да бъде благодарен на съотборниците в отбора на Redbull – Макс Верстапен и Даниел Рикардо, които катастрофираха един в друг. След сблъсъка, по-всичко изглеждаше, че най-голяма полза ще извлече Валтери Ботас. Финландецът обаче така и не успя да финишира, тъй като спука гума преминавайки през отломките останали на пистата.

Още на първия завой след старта на надправерата се сблъскаха цели пет болида. Следващата катастрофа бе едва два завоя по-късно, когато след контакт между Естебан Окон и Кими Райконен, изпрати французина право в бетонната стена. Буквално в същия момент Фернандо Алонсо, Сергей Сироткин и Кевин Магнусен също се удариха. Така дойде и края на състезанието за Сироткин, чиято гума не издържа.

Себастиан Фетел успя да натрупа солидна преднина пред конкурентите си от Mercedes. В 40-тата обиколко обаче пилотите на Redbull, които през цялото състезание си дишаха във вратовете, се сблъскаха и това дойде, като подарък за Mercedes. Макс Верстапен смени гумите си и окопира първото място. Осем обиколки преди края Ромен Грожан се разби в една от стените, докато на пистата все още беше колата за сигурност. Това допълнително забави Себастин Фетел, който по-късно допусна грешка и блокира предната му дясна позиция. Това позволи на Хамилтон и Райконен да минат пред него.

По всичко изглеждаше, че Вестапен ще спечели състезанието в Баку, но преминавайки през отломка останала на пистата спука гума и не успя да финишира. И докато Макс го сполетя лош късмет, то Хамилтон се радваше точно на обратното, тъй като излезе на първата позиция. Така Люис спечели Гран При-то без да реализира нито едно изпреварване.

Класиране от Гран При на Баку: