G-Power си създадоха репутация доработвайки, главно с помощта на компресори, най-добрите машини от Бавария. Последният им проект Mercedes-AMG GT S идва като гръм от ясно небе от BMW специалистите, като явно те са решили да се поразнообразят малко.

Както разбираме от прессъобщенията, новият пакет на G-Power за Mercedes-AMG GT S не е толкова брутален, както сме свикнали да виждаме при BMW. Всъщност даже, той е прекалено постен за стандартите на тунинг студиото.

Спортното купе на Mercedes получава нов чип модул, разработен изцяло от G-Power. Той се свързва директно с фабричния блок за управление на двигателя и променя данните, изпращани към сензорите в автомобила, подобрявайки представянето му. Настройването на тези параметри става обаче, само когато е достигната оптимална температура на маслото и охладителната течност.

След поставянето на чипа, мощността на 4.0 литровия V8 двигател на Mercedes-AMG GT S е повишена до 610 к.с. при 6500 об/мин и въртящ момент от 755 Nm между 4000 и 5 00 об/мин. Да уточним, че подобрението от „чипосването“ се равнява на 88 к.с. и 85 Nm съответно, и така германецът изпреварва Nissan GT-R с 585 к.с.

Другият акцент, добавен от G-Power са HURRICANE RR джанти. Дизайнът се отличава с двойни спици, като размерът им е  9 × 20 инча отпред с гуми 275 / 30R20. Отзад те са с големина от 10,5 × 21 инча с гуми 305 / 25R21. Можете да си избирате измежду три разцветки за джантите- черни, сив мат или сребърни. Разбира се, може и да се акцентира с поставянето на няколко диамантчета по тях.