Красиво Porsche 993 400R от Gunther Werks

400R

Gunther Werks започва производство на тяхното съблазнително Porsche 993 400R във фабриката си в Южна Калифорния.

Базиран на 993, 400R използва 4.0-литров 6-цилиндров двигател вместо 3.6-литровия, използван в стандарното 993. Този двигател осигурява впечатляващите 400 к.с. Разликата в мощността е от 130 к.с.

Впечатляващо заедно с този мотор обещава да бъде поръчковата каросерия, която го различава от всички останали 911. Тя е сходна по отношение на дизайна на 911 от RWB.

Отпред, спортната кола се отличава с нова броня с уголемена предна решетка и двойка изразителни калници. Виждаме нови прагове и поръчкови джанти, а задницата се разкрива също широки калници и високо задно крило с вградени отвори за охлаждане на мотора.

Gunther Werks ще построи само 25 броя, всеки от които ще струва приблизително 525 000 долара, без донора. Клиентите ще имат редица опции за избор, включително кожена тапицерия и шевове. Компанията казва, че ще пусне първите три модела до третото тримесечие на тази година.

„Ние завършихме окончателното тестване и сме изключително развълнувани да доставим на нашите клиенти нашите 400R“, каза основателят на Gunther Werks Петер Нам.

„Като ръчно изработен костюм, всяко превозно средство е създадено за собственика му. От вътрешните и външните комбинации до окачването, тези автомобили са конструирани така, че да отговарят на желанията и нуждите на всеки клиент.“