Porsche 911 RWB е олицетворение на съвършенството

RWB

Може да ви звучи прекалено, но ние сме обсебени от работата на RWB. Ако харесвате Porsche и тунинга, вероятно сте чували за японския тунер Акира Накай; неговите 911 се третират като кралски особи в тунинг света благодарение на откачения вид, който японецът проектира за тях.

RWB Porsche са изключително редки находки и ако един от тях се предлага на търг, със сигурност е чудесна възможност за някой късметлия.

Каросерията на това 911 Carrera 4 от 1989 разполага с познатите на марката RWB огромни калници на всички колела, както и брони, странични прагове, двойно задно крило, карбонови ножове и много други, благодарение на които, германецът има наистина силно присъствие на пътя.

Окачването използва KW V3 регулируеми амортисьори, спирачките са от 993 Turbo, а колелата са Forgestar от три части и са с диаметър 18 инча, заедно с гуми Pirelli Corsa с размери 265/35 отпред и 335/30 на отзад. Продавачът предлага и втори комплект алуминиеви джанти от CCW, с диаметър 19 инча.

Това Porsche допълва визуалния си облик със сериозна мощ, тъй като има преработен 3.6-литров 6-цилиндров мотор, който също така е снабден с турбокомпресор. Той идва от Bisimoto Engineering, а реконструираният двигател е с AEM Infinity ECU чип, охлаждане от Garrett, 1000cc инжектори, нови гарнитури, нови ремъци, JE бутала и други. Двигателят произвежда около 400 к.с. и въртящ момент от 533 Nm, които се изпращат чрез петстепенна ръчна скоростна кутия до четирите колела.

Освен това, дивият 911 RWB е без задни седалки, като прави място за цветово съвпадащия ролкейдж, а фабричните седалки са заменени с кожени Momo Supercup спортни, допълнени със състезателни колани.

Това Porsche 911 RWB понастоящем се предлага на търг в „Bring A Trailer“ и ще бъде интересно да се види какви оферти ще привлече през следващите няколко дни.