По някакъв странен начин, сладкото джипче Jimny на Suzuki изглежда малко като Mercedes G-класа, оставена твърде дълго във фурната. Това е дребен офроудър, който само с външния си вид казва „Не ме подценявай, характерът ми компенсира липсата на много мощност!“. Jimny може да е сладък, свеж, проходим, това което със сигурност, обаче не е – тежък, нито пък мощен. Нещо, което със сигурност би му попречило да изтегли на буксир грамадата Mercedes G-класа. CarWow все пак решават да пробват като връзват двата офроудъра с въже един за друг и … снимат.

Очевидно Merc има предимство в сцеплението. Веднага след като Suzuki Jimny започне да върти гумите си в мократа трева, той губи всяка наченка на инерция напред. За разлика от вселената на Бързи и Яростни, в реалния свят бърнаута не ви помага да издърпате банковия сейф през стената, както няма да помогне на мъника да издърпа G63.

Какво се случва, обаче, ако добавите второ Jimny? Двете коли все още не добавят сумарна тежест и мощност, достатъчни да преборят G63, така че все още немецът печели, макар и по-малко категорично. Добавяйки третото японско конче вашият впряг вече ще има достатъчно тяга, за да спечели. Всъщност с три малки джипчета ще разполагате сумарно с 390 Нм въртящ момент и точно 306 к.с. Преимуществото обаче идва от 12-те гуми, драпащи в почвата и общото тегло от над 4 тона.

Ако ви се иска да имате G-класа, но финансите не ви стигат, кликнете на тази снимка, за да видите китовете на японският тунер, който ще превърне вашето Jimny в немския всъдеход.

Jimny