Кой е Мик Шумахер? Син на легендарния пилот Михаел Шумахер, племенник на Ралф Шумахер, а защо не и бъдещ шампион…

Мик Шумахер е роден на 22 март 1999 година. Синът на седемкратния световен шампион във Формула 1 – Михаел Шумахер, тръгва по пътя на моторните спортове още на 9 годишна възраст. През 2008 година Мик прави дебют в света на картинга. Според приближени, въпреки несметното богатство, с което разполага, младежа е изключително скормен. Доказателство за това е, че Шумахер младши започва своята картинг кариера, използвайки фамилното име на майка си – Беч. Причината била, че не искал да се възползва от позитивите на неговата знаменита фамилия. През 2014 година под псведонима „Мик Джуниър“ става втори на световния шампионат по картинг за младежи.

Пътят към болидите

В края на 2014 година Мик Шумахер става тестов пилот на Jenzer Motorsport във Формула 4. Година по-късно е и неговия дебют в надпреварата за отбора на „Van Amersfoort Racing“. През 2016 сменя отбора с „Prema Powerteam“, които са добре познати с топлите си взаимотношения с „Ferrari Driving Academy“. С тях Мик завършва сезона на почетното второ място. Следващата година, отново под крилото на „Prema Powerteam“, Шумахер влиза в надпреварата Формула 3, където записва един подиум и 12-то място в генералното класиране. 2018 година е най-успешната за сега в кариерата на младия талант. Отново със същия отбор Мик Шумахер стана шампион на Формула 3.

Там където се чувства най-добре – Ferrari!

Името Шумахер винаги ще бъде свързано с Ferrari. Факт, който явно не притеснява младия шампион. На 19 януари тази година, Мик подписа договор с акедамията за пилоти на Ferrari , а на 2 април той седна в кокпита на червения болид от Формула 1 по време на тестовете на Pirelli. Огромна маса от феновете са развълнувани от шанса да свържем отново фамилията Шумахер с името на Ferrari и Формула 1. Рос Браун даже каза пред BBC Sport „Толкова много пъти поглеждам към Мик и виждам в него Михаел. Това е адски вълнуващо“.
Да не слагаме каруцата пред коня, обаче!
През настоящия сезон Мик ще мери сили с конкурентите от Формула 2 редом до две други нови имена от академията – Джулиано Алеси и Калум Илот.

Дали Мик Шумахер ще достигне успехите на легендарния си баща, времето ще покаже…