Мик Шумахер – син на легендарния пилот от Формула 1 Михаел Шумахер, направи стъпка в кариерата си, която със сигурност кара баща му да се чувства горд.

Академията за пилоти на Скудерия Ферари (The Ferrari Driver Academy) съобщи, че е подписала договор с 19-годишния Мик този понеделник.

Кариерата на Мик Шумахер – младши се развива изключително светкавично в последните години. Той започна във Формула 4, а миналата година стана Европейски шампион във Формула 3. През 2019 той ще мери сили с конкурентите от Формула 2 редом до две други нови имена от академията – Джулиано Алеси и Калум Илот.

„Повече от очевидно е, че Ферари заема огромно място в сърцето ми още от деня, в който се родих, а също и в сърцата на всички от семейството ми. Така че съм доволен от тази нова възможност за преминаване на по-високо ниво.“

Ръководителят на Скудерията Матия Биното не скри емоциите си от подписването пред медиите, но заяви също, че преместването на младия Мик под покрива на Ферари е всичко, което е трябвало да се случи. Матия определи сина на Шумахер като изключително талантлив състезател с професионални и хуманни качества, които вече притежава, въпреки младата възраст.