Кен Блок наскоро получи своя силно модифициран Ford F-150 Raptor и се отправи към Моуаб в Юта, за да види как ще се справи неговия мощен офроудър.

Всички F-150 Raptor са изключително способни машини, след като напуснат завода на Ford, но Блок праща своя пикап на SVC Offroad в Калифорния, тунинг компания с опит, която прави Raptor-ите още по-потентни.

Под кожата на Raptor намират място Fox 3.5 байпасни амортисьори отпред и Fox 4.0 байпасни амортисьори отзад. Освен това последната играчка на Блок включва 17-инчови Fifteen52 Turbomac HD алуминиеви джанти с 37-инчови гуми Toyo Open County M / T. Тази комбинация не само гарантира, че Raptor може да се справи с тежък терен при високи скорости, но и да осигури на автомобила незабравима стойка.

SVC Offroad също хвърля усилия по задвижването на офроудъра. Мощността от 3,5-литровия EcoBoost V6 вече достига 550 к.с. и 813 Nm въртящ момент, благодарение на заигравка с чипа, нова дроселова клапа, изпускателна система от неръждаема стомана и обновени турбокомпресори. Тези модификации, както и промените в окачването, ще дадат възможност на Блок да „рита“ лесно задницата и да дрифтира по каменистите завои.

Блок решава, че скалистият и прашен терен, намиращ се в Юта, ще бъде идеалното място да провери способностите на неговия пикап. Разбира се, може да не е толкова бърз, колкото някои от рали автомобилите на Блок, но със сигурност е не по-малко забавен.