Как се представя BMW M8 Competition срещу духовния си предшественик M6 Competition Pack

Competition

С представянето на BMW M8 съвсем наскоро, баварците могат да се похвалят с новите си купе и кабрио модели. Сред тях е и Competition версията, която предлага 616 к.с. и същия въртящ момент от 750 Nm като обикновеното М8.

Но как стои моделът до със старото М6 Competition Package? Предшественикът се задвижва от 4.4-литров V8 с две турбини, изтласкващи 592 к.с. и 700 Nm. Да видим дали това е достатъчно.

Разликата между поколенията

Competition

8-Series предлага най-новия дизайн на BMW и лесно можем да я определим като по-остра и елегантна от F12 6-Series. Също така при M8 Competition няма недостиг на елементи от карбон, да не говорим за превъзходното шаси и усъвършенстваната система за задвижване на всички колела. Водачите пък могат да деактивират системата за динамично управление на стабилността и да превърнат автомобила на задно предаване.

Но какво да кажем за представянето по права линия. Знаем, че M8 е прекалено бързо, силно подпомогнато от системата за задвижване на всички колела и по-новите технологии. Няма съмнение, че то има предимство пред по-стария модел.

M6 Coupe Competition може да достигне 100 км/ч. за 3.9 секунди, което е с 0.3 секунди по-бързо от M6. Въпреки това, M8 е от различна лига, тъй като ускорява само за 3,3 секунди, ако изберете Coupe, или 3,4, ако предпочитате кабриолета.

Ако все още, не забравяйте за всички превъзходни функции за помощ и удобство на шофьора, които получавате в M8, за разлика от M6. Всъщност гъзарии като Head-up дисплей, Driving асистент, помощ при паркиране и BMW Live Cockpit Professional са стандартни за новия модел.

Единственият недостатък е цената. Стойността на M8 е толкова висока, че за същата сума можете да се сдобиете с две M6-тици. Това е разбираемо, предвид разликата в поколенията и като цяло по-високия клас.