Един от най-дългоочакваните автомобили от всички BMW фенове направи своя дебют. Баварците представиха BMW M8.

Изненадващо BMW представиха цели четири версии на спортното купа – BMW M8 Coupe, M8 Convertible, Coupe Competition и Convertible Competition. Всички те са оборудвани с добре познатият 4.4-литров V8 от M5, като в стандартните версии ще разполага с 592 конски сили и максимален въртящ момент от 750Nm, а в топ версиите на Competition с цели 617 конски сили.

В зависимост от това дали екземпляра ще бъде със сваляем покрив и Competition версия, M8 се изстрелва до 100 км/ч. за време между 3.2 и 3.4 секунди. Сиситемата за задвижване на четирите колала е оборудвана с активен M дифернциал и три режима на работа – 4WD, 4WD Sport и подобно на M5 – изключване на предния мост и разпределяне на цялата мощност изцяло върху двете задни колела.

BMW обръщат специално внимание на окачването на M8. Елегантното купе е получило адаптивни амортисьори и електромеханичен M Servotronic, който позволява по-голяма ъгъл на завиване при активирането му. Опционално BMW-то ще предлага карбоново-керамична спирачна система. Водачите ще могат да избират и между два типа чувствителност на педала за газта. Единия за спокойно градско шофиране, а втория – по-директен, в случай, че реши да изпробва спортните възможности на автомобила.

BMW M8 стандартно крие Head-Up Displey, Driving Assistant, Parking Assistant и BMW Live Cockpit Professional. M-бутон позициониран в централнта конзола позволява на водача да избира режим на Road или Sport при стандартното M8, а при Competition версията измежду Road, Sport и Track.

Цената на BMW M8 в Щатитие стартира между 133 000 и 155 500 долара в зависимост от модификацията на модела.