Какво представлява BMW M3 2020?

BMW M3

Както при всяко поколение досега, предстоящото BMW M3 е един от най-дългоочакваните модели за любителите на автомобилите и феновете на немската марка.

Свидетели сме на развитието на BMW M гамата и разширяването на моделите през последните няколко години, но M3 винаги ще си остане основният модел. Може би най-голямата промяна спрямо настоящото поколение ще бъде задвижването на всички колела.

Макар че това може да се отрази негативно на феновете, истината е, че М3 ще е прекалено мощен. Добавянето на система за задвижване на всички колела ще направи M3 много по-приспособим във всякакви условия и доста по-бърз.

BMW M3

Това, което BMW ще използва в M3 няма да е стандартна система за задвижване. Ще видим M xDrive, която дебютира в M5, заедно с режим, който изключва предния мост и превръща в дрифтър.

Мощностат ще дойде от нов twin-turbo 3.0-литров 6-цилиндров редови двигател, който е свързан с 8-степенна автоматична трансмисия. Тя ще замени кутията с двоен съединител от сегашния модел. Това беше съобщено от шефа на BMW M за планиране на продуктите Карстен Пийс в по-стара доклад.

Новият двигател, който вече се появи за първи път в X3 M и X4 M, ще се предлага в два варианта: базова версия с 473 к.с. и по-мощен Competition модел с 503 к.с.

BMW M3

Все още не знаем дали BMW ще предлага опция за ръчна трансмисия, но има такава възможност. Няколко доклада предполагат, че компанията ще представи трета версия на М3, която е с вътрешно кодово наименование „Pure“. Тя ще изпраща своята мощност само към задния мост чрез 6-степенна ръчка. M3 „Pure“ ще бъде задвижван от по-малко мощна, версия на двигатела (454 к.с.), а шасито ще бъде леко променено, за да отговаря по-добре на по-фокусирания характер на модела. Също така моделът ще бъде и по-евтин от версиите със задвижване на всички колела.

Купето на M3 ще се различава традиционно от по-слабите модели, като прототипите вече включват по-широки калници, по-големи отвори и четири накрайника на ауспуха. Шасито е специално разработено за модела, по-големите спирачки, новият активен диференциал и допълнителните щанги ще допринесат за по-добро управление.

BMW M3

Новото BMW M3 се очаква да бъде последвано от 4-врато M4 Gran Coupe, в допълнение към 2-вратото M4. За съжаление няма индикация, че BMW разработва M3 Touring, въпреки скорошни доклади, показващи друго. Очаква се BMW да разкрие новото M3 на автомобилното изложение във Франкфурт през септември, заедно с M4 Coupe и Convertible.