BMW X3 M и X4 M официално се разкриха. Ще се изумите колко са бързи

X3 M

BMW най-сетне разкри X3 M и X4 M 2020.

Производството на моделите ще започне през април, като те ще разполагат с нов 3.0-литров 6-цилиндров двигател с два турбокомпресора, който произвежда 473 к.с. и 598 Nm въртящ момент. Той е свързан с 8-степенна M Steptronic трансмисия и система за задвижване на всички колела. Това ще позволява на X3 и X4 M да ускоряват до 100 км/ч. за 4,1 секунди, преди да достигнат ограничената максимална скорост от 280 км/ч.

Тези, които искат да достигнат лимита, могат да поръчат X3 и X4 M Competition. Те имат подобрен двигател, който развива 503 к.с., но въртящият момент остава непроменен. Не е изненадващо, че те ще са малко по-бързи до 100 км/ч. (4 сек.), а максималната скорост се покачва до 284 км/ч. с допълнителния пакет M Driver.

X3 M

Тъй като всичките четири модела са пълни M разработки, те идват с още куп други подобрения. Започвайки с окачването, инженерите са монтирали специални лагери, рамена и носачи. Подобни подобрения са направени и по задното окачване. Кросоувърите имат подобрени нампони, по-здрави стабилизиращи щанги и още „специфични за модела компоненти“.

Инженерите също са се фокусирали върху заздравяването на шасито. Като част от това, преднцата разполага с разпънка отпред и допълнителни греди. Екипът също така е подобрил здравината отзад със задна разпънка и модификации по задната ос.

Подобренията в производителността продължават, тъй като всички модели имат Active M диференциал, адаптивно M окачване и M Servotronic система за управление с променливо съотношение. BMW инсталира също така по-добра спирачна система, която включва дупчени и вентилирани дискове с размери 395 мм отпред и 370 мм отзад.

X3 M

За да се разграничат от кросоувърите X3 и X4 M40i, моделите имат черна решетка и по-агресивна предна броня с по-големи въздушни отвори. Купувачите ще забележат и аеродинамични капаци на огледалата, уникален заден дифузьор и четири изпускателни тръби. Другите актуализации включват M спойлери, допълнителни компоненти в цвета на купето и 20-инчови джанти в полиран сив цвят.

Competition версиите са горе долу същите, но все пак имат своите собствени специални щрихи. Те включват черни акценти с много гланц, 21-инчови колела и изпускателна система M Sport с черни хромирани ауспуха.

По-късно през годината клиентите ще могат да поръчат допълнителен M Carbon външен пакет, който добавя редица редица карбонови елементи, включително заден дифузьор и капаци на огледалата.

Вътре шофьорите ще намерят спортни седалки Vernasca от кожа, алуминиево-карбонов интериор и спортен волан в кожа. Другите глезотии включват M инструментален панел, уникален селектор за предавките и невероятно разчупена централна конзола.

X3 M

X3 M и X4 M Competition се отличават със специални обозначения и M Sport седалки с Merino кожа.

Моделите ще бъдат добре оборудвани с адаптивни LED фарове, GPS навигация и аудио система Harman Kardon. Купувачите ще намерят и доста системи за подпомагане на водача, включително Active Guard, активна защита, Активен асистент и предупреждение при челен сблъсък.

Клиентите също така ще могат да поръчат редица различни опции, включително още карбонови части, head-up дисплей и безжично зарядно за смартфон. Ще има и пакет Driving Assistance Plus и Executive пакет, който добавя отопляем волан, както и отопляеми предни и задни седалки.