Какво планира Lexus с този LFA прототип?

LFA

Lexus прекрати производството на суперавтомобила LFA през декември 2012 г., което прави последните шпионски снимки още по-объркващи за ентусиастите.

Защо Lexus тества LFA мулета на Nürburgring? Възможно ли е наследникът на LFA да се крие под познатата каросерия? Отговорът не е лесен, предвид противоречивите доклади за възможността за второ поколение LFA.

Днес бе заснет LFA прототип, въртящ обиколки на Nürburgring Nordschleife. Прототипът изглежда не се отличава визуално от познатия модел, но по-отблизо снимките разкриват някои интересни елементи.

За начало, и двете мулета разполагат с раздути калници, като задните имат допълнителен въздушен отвор. Като се има предвид голямото задно крило и лип спойлера отпред, превозните средства изглежда използват LFA Nürburgring Edition екстериора. Единствената разлика между двете коли е изборът на колелата.

И двете мулета са оборудвани с измервателна апаратура, видима на покрива и калниците, както и през прозорците. Lexus трябва да използва сензори, за да прецени ефекта на бодикита и неизвестните механични промени.

Едно нещо обаче е сигурно. Ако тези тестови превозни средства не са за LFA от следващо поколение, единственият проект, който би бил възможен, е предстоящият хиперкар хибрид на Toyota. Показана от концепцията GR Super Sport, екстремната машина ще се похвали с 1000 к.с. от 2.4-литров V6 бензинов двигател с две турбини и хибридна система.

Тъй като споменатата хиперкола и LFA имат много различен дизайн и оформление, може би Toyota използва мулетата за други цели. Например, за изпитване на окачването и спирачните компоненти, както и на различни комбинации спрямо гумите и джантите.