Какво да очакваме от Alfa Romeo GTV 2020?

GTV

Alfa Romeo са доста заети напоследък и обявиха график за обновява не на цялата си гама до 2022 година. Едно от тези съобщения беше връщането на известната GTV. По същество тя ще бъде четириместно купе на Giulia и ще се изправи срещуBMW 4-Series и Audi A5.

За щастие, компанията-майка FCA Group разкри малко информация, включително приблизителна мощност и тийзър изображение. Така че, нека да разгледаме по-отблизо бъдещата спортна машина.

Ако смятате, че седанът Giulia е впечатляващ, изчакайте да се насладите на GTV. Мислете за него като експресивна визуална емоция, с идеални размери и впечатляващо съотношение. Изваяното му купе обгръща пътя с големи задни калници и къси надвеси.

GTV

В сравнение с Giulia, то разполага и с 3 броя LED дневни светлини, по-големи предни отвори, по-дълъг капак, по-дълбоки странични прорези и почти равна C-колона.

Тъй като се основава на спортния седан на Alfa Romeo, очакваме GTV да споделя същия  интериор, макар и с четириместно разположение. Това не означава, че няма да има промени, защото до момента, в който купето дойде, Giulia ще получи първия си голям фейслифт  (или може би дори да бъде заменен с по-нов модел, ако Alfa  забави въвеждането на GTV). Така или иначе, ще трябва подобрение на някои по-нискокачествени материали, ако искат да спечелят купувачи над Audi и BMW.

Както при седана и другите купета, GTV ще предложи на купувачите набор от двигатели. Очаква се моделите от по-нисък клас да споделят 2.0-литровия турбокомпресорен 4-цилиндров бензинов двигател с най-малко 280 конски сили и задно или 4х4 задвижване. Остава да се види дали дизеловите двигатели ще стигнат до пазара, в който моделът ще влезе в производство, а Alfa вероятно ще въведе нов задвижващ механизъм, за да запълни празнината между базовия модел и Quadrifoglio.

GTV

Като част от петгодишната стратегия на Fiat Chrysler Automobiles, основен тласък е електрифицирането на всички модели под чадъра на корпорацията. За GTV това означава хибридна мощност, комбинирана с турбокомпресорен V6, който ще го постави доста над сегашните Giulia и Stelvio Quadrifoglio по отношение на представянето, тъй като те използват 2.9-литров турбо V6 с 505 к.с.

Системата E-boost, вдъхновена от Ferrari, има за цел да елиминира турбо дупката, което позволява по-бърз достъп до всички 600 коня. Мощността ще бъде насочена към асфалта чрез 8-степенна автоматична ZF кутия и система за задвижване на всички колела с разпределяне на въртящия момент.

GTV

Тестовият шофьор на Alfa Romeo Фабио Франсия достигна изненадващите 7,32 минути на Nurburgring през 2016 г. с Giulia QV, което бе по-бързо от някои предложения на Lamborghini и Mercedes.

С разпределение на теглото 50/50, адаптивно окачване, алуминиеви компоненти и задвижване на всички колела, шансовете на GTV за подобрение на рекорда са големи.

Както вече споменахме, базовите модели ще срещнат Audi A5, Lexus RC, BMW 4-Series, Mercedes-Benz C-Class Coupe и подобните им.

GTV

В Quadrifolgio спецификация, Gran Turismo Veloce ще се бори срещу някои сериозно подготвени машини; едни от тях са немското трио, което включва BMW M4, Audi RS5 и Mercedes-Benz C63 Coupe.

Другите конкуренти са Cadillac ATS-V Coupe, Lexus RC F и Infiniti Q60 Red Sport.

Според петгодишния график на FCA, очакваме датата за дебют да бъде по-близо до 2021, като продажбите ще започнат скоро след това.