И Audi RS Q8 бе изловено на тестове

RS Q8

Новото Audi Q8 вече бе разкрито и няма причина мощното RS Q8 да продължава да носи камуфлаж, опитвайки се да скрие по-агресивното си купе.

В сравнение със стандартната версия, предстоящото Audi RS Q8 ще има леко по-широка каросерия, по-остра предна броня с по-големи въздушни отвори, големи изпускателни тръби и от масивни джанти. Зад тях ще седят масивни спирачки с шест-бутални апарати.

Германският братовчед на Lamborghini Urus най-вероятно ще използва същия 4.0-литров V8 двигател с две турбини и 8-степенна автоматична кутия. В случая на Urus мощността е 650 к.с. и 850 Nm въртящ момент.

Все още не знаем каква мощност ще предложи Audi RS Q8, но няма да бъде далеч зад италианския SUV. Ако трябва да отгатнем, бихме предположили нещо около 600 к.с.

В резултат на това Audi RS Q8 се очаква да предлага под-4 секундно време до класическите 100 км/ч, както и подходящ звук от своя V8 двигател. Системата за задвижване на четирите колела Quattro вече е вече в нормалната Q8, която има 40:60 разпределение и същото се очаква да се случи и в RS версията.

Интериорът ще има същите високотехнологични характеристики като стандартното Audi Q8, включително 12,3-инчов дисплей, както и чифт екрани, от които може да се контролира най-новата MMI система. RS Q8 ще подсили нещата с други седалки, по-ярки цветови комбинации и редица режими на шофиране, включително RS режим.

Новото RS Q8 2020 г. ще се изправи срещу модели като BMW X6 M и Mercedes-AMG GLE 63, а ако нашето усещане е правилно, Audi лесно ще победи своите съперници по отношение на показателите за мощност.