Изтекоха снимки на новото Peugeot 208

208

Изцяло новото Peugeot 208 вече е на светло, след като изтекоха официални снимки онлайн. Трябва да кажем, че то е възхитително.

Новото поколение на суперминито на Peugeot е особено интересно за европейския пазар, тъй като ще се предлага с бензинови, дизелови и изцяло електрически двигатели. Електромобилът вероятно е синята кола на снимките, като се отличава с леко различна предна решетка.

Дизайнът на новото 208 възприема новия дизайнерски език на марката, копирайки елементи от по-големите си братя, а именно 308 и 508. Дневните LED светлини изглеждат като зъби или следи от нокти и отлично се продължават от единичната LED лента, която продължава надолу.

Интериорът на новото 208 също се показва, като възприема същия футуристичен дизайн като на по-големите модели. Виждаме малък двулъчев волан, цифров инструментален клъстер, гланцирани черни повърхности, комбинирани със сребристи детайли и имитация на карбон. Инфоразвлекателната система стои гордо в центъра на конзолата с огромен тъчскрийн дисплей.

Новото 208 е базирано на най-новата CMP архитектура на PSA и се очаква електрическата версия да използва същото задвижване като DS3 Crossback E-Tense. То се състои от електромотор със 134 к.с. и 50kWh батерия. Пробегът се очаква да е около 300 км според новите стандарти на WLTP.

Новото Peugeot 208 ще направи своя официален дебют на 5 март на автомобилното изложение в Женева, затова очаквайте подробности.