Porsche Cayenne Coupe, може би е това, което трябваше да представлява Cayenne още от самото начало. Макар и SUV – скосената задница и по-агресивната визия са нещо присъщо за компанията.

По-агресивен, по-спортен и по-присъщ за Porsche, това е точното описание на Cayenne Coupe. Най-накрая традиционалистите от Щутгарт решиха да пуснат на пазара купе версия на първия си SUV. В сравнение със стандартния Cayenne, таванът на купето е по-нисък с близо 2 сантиметра, вратите са с друга форма, а края на задницата крие активен спойлер, който го удължава със 134мм.

Coupe ще се предлага с огромен панорамен таван, а ако държите да си доплатите, вместо от стъкло ще бъде изграден от чистокръвен карбон.

Технологии

Стандартно Cayenne Coupe ще разполага с Porsche Active Suspension Management (PASM), Sport Chrono Package, както и 20″ алуминиеви джанти. Безплатни, макар и опционални ще бъдат индивидуално регулиращите се задни седалки.

Какво ще се крие под капака на Porsche Cayenne Coupe.

Първоначално Cayenne Coupe ще се предлага само с два агрегата. Единият вариант е 3-литров V6 с 335 конски сили и максимален въртящ момент от 450 Nm. Turbo версията пък ще се задвижва от добре познатия 4-литров V8-мак с 541 конски сили и максимален въртящ момент от 768 Nm. Той ще развива 100км/ч. за едва 3.7 секунди, а максималната му скорост ще бъде ограничена на 286км/ч.

Цени

Напълно очаквано Porsche Cayenne Coupe ще стои най-високо в ценовата листа спрямо конкуренцията на Audi, Mercedes и BMW. В САЩ цената на Turbo версията започва от $130 100, а стандартната – от $75 300.