slr mclaren

Mercedes-Benz SLR McLaren се превърна в нещо като позабравен суперавтомобил от последното десетилетие, който не се споменава много често. Навремето той се представи с впечатляващи характеристики, но ние рядко чуваме за тях днес. За американския колекционер на суперавтомобили Мани Хошбин, обаче, тази кола е абсолютен фаворит.

Колко точно го харесва предприемачът от ирански произход? Ами той притежава цели 5 от тях. Във видеоклип, Хошбин ни дава бърза обиколка на колите в личния си гараж, който включва също McLaren P1 и Koenigsegg Agera RS. Колекцията от петте SLR McLaren се състои от два роудстъра от 2009-та , купе от 2006-та, и две купета, проиведени година по-рано. Те варират от бяло през сребристо и черно, а три от тях разполагат с доста рядката интериорна опция с червена тапицерия.

Според историята на имотния бизнесмен, един от роудстерите (от 2009 г.) и купето от 2005 г. са седяли в представителство на McLaren, когато той отишъл да си купи McLaren P1 преди години. В крайна сметка той напуснал шоурума не с една кола, а с три Mercedes-а, след като дилърът му предложил някаква пакетна сделка за двете коли. Останалите попълнения в колекцията се появили, след като Хошбин се влюбил във визията и представянето на SLR McLaren. Всеки от тях разполага с 5.7-литров V-8 двигател с компресор, който произвежда 617 конски сили, което далеч не е малка цифра за годините малко след милениума. Тогава Mercedes-Benz строи автомобила с помощта на бившия си партньор във Формула 1 – McLaren.

Във видеото от разходката сред колите, Мани посочва някои интересни отличителни детайли в суперкарите. Например, бутонът за запалване се скрива под селектора за предавките, подобно на самолет. Може да е тромаво, но все още е готино. Никой, никога и при никакви обстоятелства не се подпира на вратите на тези коли. Причината? Резервният капак струва 75 000 долара парчето, заради конструкцията им от въглеродни влакна и уникалните механизми за отваряне.

Също толкова е интересна и житейската история на самият Мани Хошбин. Той е един от онези имигранти в Америка, чието днешно богатство се дължи в огромна степен на факта, че детството му в Страната на неограничените възможности е било не просто оскъдно, ами дори за момент не е имал и покрив над главата и се налагало да спи в колата. В момента е преуспял имотен магнат с прекрасна съпруга и деца, а цитатите му за пътя към успеха вдъхновяват милиони по света.


Скоро Mercedes-AMG ще пусне на пазара хиперколата си Project One, а Хошбин вече е в списъка с бъдещите и собственици.

След това можете да кликнете на снимката и да разгледате внуителната колекция на Брунейският султан: