Наскоро в интернет изтекоха снимки на една от най-големите и крити колекции на автомобили в света.

Колекцията принадлежи не на кой да е, а на султанa на Бруней. Както може и сами да се досетите, достъпът до нея е изключително труден и разчитаме единствено на папарашки снимки. Колекцията събира приблизително 3000 автомобила. Не! Не е печатна грешка, нулите са си си точно. Голяма част от возилата са поръчвани специално за султана. Той притежава десетки Porsche-та от серията 911, както и поне два броя – Porsche 959. В гаража му (предполагаме паркинг, голям поне колкото тези в моловете) може да се открие също и Bugatti EB110, както и няколко Jaguar-a ХJ220.

Едни от най-забележителните коли, които има султана са десетте McLaren F1. Три от тях обаче са от супер лимитираната версия F1 LM (произведени са само 5 бройки). Впрочем само една от лимитираните версия е забелязвана на публично място, така че няма да се учудим, ако другите никога не са били в движение.

Освен това колекционерът притежава няколко SUV-a Bentley Dominator, Dauer 962, както и Ferrari 456 GT Venice. Няма как да пресметнем стойността на цялата колекция, тъй като информацията за нея е ограничена. Във видеото може да видите малка част от автомобилите и ще се убедите, че говорим за несметно богатство.