Задава се Audi SQ2, нова A1-ца, както и конкурент на Tesla Model S

По време на годишната си пресконференция от Audi обявиха, че усилено работят по няколко модела, чийто дебют ще бъде съвсем скоро.

Както вече ви казахме, Audi имат намерения да пуснат на пазара автомобил конкуриращ се с Tesla Model S, а именно e-Tron GT, освен това усилено се работи по-дългоочакваната по-мощна версия на мини SUV-а – SQ2. Както и по втора генерация на мъника на компанията – Audi A1.

Още през 2016 година излязоха снимки на Audi SQ2, но така и не се случи нещо официално. Е поне вече знаем, че такъв автомобил ще има, все още не са уточнени подробности, но….  Най-вероятно колата ще ползва 2-литровият мотор от Audi S3 с 310к.с., повече от достатъчно за мъника. Audi също така ще представят и второто поколение на A1. Най-малкият автомобил на компанията се произвежда в Белгия и е почти непроменен от 2010 година насам. Той също ще получи по-напомпана версия в лицето на S1.

През 2018 и 2019 година Audi ще представят редица plug-in hybrid-и, феновете пък на големи мотори също няма да останат разочаровани. Флагманът Audi A8 ще получи и 12-цилиндров агрегат, но все още нищо не знаем за него.