Ето как би изглеждал легендарният Mercedes-Benz CLK GTR днес

CLK GTR

Ако разполагате с всички пари на света, бихте ли избрали емблематичния Mercedes-Benz CLK GTR или предстоящия AMG One хибриден хиперкар? Ние със сигурност ще се спрем на CLK-то.

Разбира се, новият AMG One се задвижва от 1.6-литров V6 с турбокомпресор от Формула 1, към който са прикрепени четири електромотора, но CLK GTR е изключително рядък и има сериозна състезателна история. Що се отнася до дизайна … той е въпрос на вкус, но ние със сигурност го обожаваме.

Въпреки това, този концепт за мечтан хиперкар на Mercedes, създаден от Rain Prisk, може да бъде перфектната среща между AMG One и CLK GTR.

Представеното превозно средство има форма точно толкова елегантна, колкото и тази на One, но приема по-сдържан и ретро дизайн. Виждаме много по-проста предна решетка, напомняща за по-старите модели на Mercedes-Benz. Освен това има отвори, които се намират точно зад предните колела, много подобни на тези на сегашния спортен AMG GT. Други привличащи погледа елементи включват въздухозаборника на тавана и перката, подобна на AMG One.

Дизайнът на One вече е решен и за съжаление това е просто виртуален концепт. Въпреки това, интересно е да се види как би изглеждала една възкръснала легенда от миналото на марката.

Все пак AMG One обещава да бъде много вълнуваща част от историята, като хибридният двигател ще го направи най-бързия производствен модел, който някога е носил емблемата на Mercedes, и един от най-бързите хиперкари. Освен това, ако 5-кратният шампион на Formula1 Люис Хамилтън се намеси, може да видим още по-мощна версия в ограничени количества.

CLK GTR