c3 r5

Колата, която ще бъде управлявана от Стефан Лефьовр и Йоан Бонато в рали Корсика е новият Citroen C3 R5, по който доскоро работеше екип от 20 инженери. Състезателният модел замества използвания до момента DS3 R5 и вече е готов за атакуване на макадама, след като приключи 6-те хиляди километра тестове от септември до сега.

Двигателят на новия C3 R5 е разработен изцяло от фирмата производител и инженерите работили по него са на мнение, че той е по-усъвършенстван от всеки друг фирмен мотор в Световния рали шампионат.

Агрегатът има подобрена електроника и нов компютър, с което е намален значително турбо лагът. Скоростната кутия остава дело на Sadev, само че тук тя е с различна форма на тялото, за да може да покрие индивидуалните нужди на конкретния модел във WRC 2.

Citroen C3 R5 си прилича и по друго с предшественика си DS3 R5 – окачването. То отново има наличните опции за настройка спрямо настилката. Тоест можете да избирате дали да бъде подходящо за асфалт, чакъл или кал.

От фирмата производител твърдят, че колата се е справила страхотно на тестовете за издръжливост в Южна Франция и очакват клиентите също да бъдат впечатлени от здравината на машината.
Дебютът на C3 R5 ще бъде на рали Корсика от 5 до 8 април.