BMW old school

Четейки за новите BMW-та сигурно ви е станало леко отекчително и определено има защо. Просто всяко едно ревю малко или много прилича на всяко друго!

Да признаваме, новите BMW-та са по-бързи, а ускорението им от 0-100 км/ч. е просто непостижимо за предишните им генерации, но това са просто числа, както споменахме в една статия преди време. За сметка именно на тези цифри, подобно на всички производители, BMW загубиха част от емоцията, която свързва ентусиаста с неговата „купчина ламарин“! И въпреки, че на хартия всичко изглежда страхотно, на практика май не е така. Много от феновете на марката, твърдят че завиването, не  е такова каквото е било, същото се отнася и за чувството от самото шофиране и звука на двигателя. Не си мислете, че не харесваме BMW, дори напротив, тази тенденция може да се проследи при всеки един производител, който през годините си е изградил име на легендарен.

Качете се например в някое BMW E30, то е така проектирано, че чрез ръцете си поставени на волана, просто усещате как се сливате с пътя, опознавате го и го обиквате.

Няма елктрическо управление на волана, няма хиляди системи ограничаващи риска, но има емоция, истинска и неповторима. И не е само управлението, погледнете теглото на 30-ката. Да, сигурно е голям кеф, да имате отопление на волана и седалките, масажи, Head-up дисплеи и всякакви джунджории, от които едва ли имате крещяша нужда. Стига, ако искате толкова глезотийки, вероятно ще ги потърсите в някой СПА център, а не в M-Power. Какво да се прави цифрите и дългия списък при покупката, са определящи за броя продажби, а кой работи за чест и слава?

Като че ли, BMW E46 и E39 бяха черешката на тортата. Те носят спортния дух, страхотни са за управление и разполагат с повече екстри от това което може да си представите, но някак си успяха да балнсират между първичното и практичното. Нещо, с което по-новите „Бимъри“ се затрудняват, списъкът им от екстри и цифри е далеч по-дълъг от емоцията, която носят. Не ни разбирайте погрешно, те са страхотни, те са бързи, те са супер конфортни, но не са това което бяха!