Електрическо Audi RS3 унищожава суперколи

Audi

По-рано тази година ви представихме едно много мощно Audi RS3 Sedan, с електрическо задвижване и брутален бодикит.

Schaeffler 4ePerformance Concept е създадено от Schaeffler, автомобилен доставчик, който спонсорира екипа на Audi Sport ABT Formula E.

Той използва електрически мотори за четирите колела, които осигуряват умопомрачителните 1,180 к.с. Те се захранват от батерия с 63 кВтч.

При пълна газ, концептът Schaeffler 4ePerformance достига от 0 до 200 км/ч. за по-малко от 7 секунди. За сравнение, Lamborghini Huracan Performante се нуждае от 8,9 секунди, докато последният Porsche 911 GT2 RS е малко по-бърз от италианския си съперник.

Не ви споменаваме тези суперколи случайно, защото електрическото Audi RS3 се среща и с двете на драг пистата. Имайте предвид, че автомобилът, на който се основава концепта 4ePerformance, има три допълнителни седалки отзад и багажник.

Преди да опита късмета си срещу двамата бивши притежатели на рекорди на Nurburgring, Huracan Performante и 911 GT2 RS, 4ePerformance на Schaeffler срещна Audi R8. Излишно е да се каже, че суперавтомобилът на Audi не представлява заплаха за електрическата версия на RS3.