Електрическо Audi RS3 получи 1180 конски сили от „Schaeffler“ (Видео)

Audi RS3 електрическо

Schaeffler е основен спонсор на отбора – Audi Sport ABT във Формула Е. Компанията доказа адаптивността на технологиите от състезателните автомобили, поставяйки ги в купето на Audi RS3 Sedan. E… ефекта е скромен – „едва“ 1180 конски сили!

Schaeffler успешно монтираха електрическите агрегати от състезателната автомобил на Audi Sport ABT – FE01 в най-малогабаритния RS3. Резултатът е турситически автомобил с 1180 конски сили (880 киловата) идващи от четири електромотора. Електро-чудовището е наречено 4ePerformance и може да развие 200 км/ч. за по-малко от 7 секунди.

Освен, че колата е зверски бърза, според Schaeffler, тя се държи страхотно и в завои, благодарение на това, че всяка от осите контролира по два електромотора. Това осигурява безкомпромисна стабилност дори в най-сериозните завои и наклони на пътя.

Автомобилът, както вероятно се досещате е само експериментален и няма да стигне до крайния потребител. Неговата цел е по-скоро да бъдат тествани технологии, които по-напред във времето да се интегрират в сериините автомобили.