Електрическото Porsche Taycan ще се появи през септември

Taycan

Porsche ще представи готовия Taycan през септември. Компанията вече приема поръчки за първия си напълно електрически спортен седан, като компанията изисква авансово плащане от € 2,500.

Porsche трябва да са спокойно, защото повече от 20 000 души по света са изразили интерес за закупуване на Taycan.

„Преобладаващият интерес към Taycan ни показва, че нашите клиенти и фенове са също толкова развълнувани за първия електрически спортист на Porsche, колкото и ние – и затова увеличихме производствените си възможности“, каза членът на Изпълнителния съвет за продажби и маркетинг, Детлев фон Платен. „Taycan ще бъде най-спортният и технически напреднал автомобил в своя сегмент – истинско Porsche.“

Taycan

Насрочен за продажба преди края на годината, моделът ще може да ускорява от 0 до 100 км/ч. за по-малко от 3,5 секунди във върхова форма. Porsche казва, че спортистът ще може да измине над 500 км между зарежданията. След само четири минути в мрежата, батерията ще предостави допълнителни 100 км. Тези цифри са измерени според цикъла NEDC, така че очаквайте по-слаби резултати в реални условия.

Taycan ще се предлага в два форми на купето: седан и Sport Turismo. Три версии ще са налични, като след базовата ще следва 4S и топ изпълнението Turbo. Последният модел ще има над 600 конски сили, но ще предлага изключително представяне.