Вижте бъдещото Porsche Taycan почти без маскировка

Taycan

Изцяло електрическият Taycan вероятно е най-очакваният дебют заз 2019 г., както и едно от най-важните Porsche-та.

Може да не е първият електрически автомобил в света, но това е първият, който идва от една от главните марки за спортни автомобили. Естествено, всички са любопитни за първия електромобил на Porsche, тъй като вече знаем, че Taycan ще включи в себе си значителни технологични пробиви.

Акцентите включват 800V система, която осигурява време за презареждане от само 15 минути за пробег от 400 км, а задвижването ще се състои от синхронни двигатели с комбинирана мощност от 603 к.с. Taycan ще може да изминава до 500 км само с едно зареждане, благодарение на доставената от LG литиево-йонна батерия с неопределен капацитет.

Досега няколко пъти бе забелязван Taycan, но последните шпионски снимки са най-детайлни. Виждаме три прототипа (включително Taycan Sport Turismo), които биват тествани и зареждани в студено време.

Настоящите снимки предлагат по-внимателен поглед към Taycan, като разкриват подробности като прибиращите се дръжки на вратите, задните светлини в стил 911, масивните спирачни дискове и апаратите, както и поглед вътре в багажника, който изглежда доста просторен. Това е така, защото за разлика от Panamera, Taycan има капак в стил седан вместо цяла задна врата.

Вижда се, че Porsche тества различни алуминиеви джанти, включително и аеро колела. За съжаление няма снимки на интериора.

Taycan ще се стреми да бъде Porsche-то на електрическите автомобили, но не очаквайте само сухи данни. Разбира се, топ версията ще достига от 0 до 100 км/ч. за по-малко от 3,5 секунди и ще максимална скорост над 200 км/ч., но Taycan също ще бъде достоен за името Porsche заради поведението си на писта и по тесни пътища с много завои.

Повече от веднъж, Porsche каза, че Taycan ще може да осигури „възпроизводима производителност“, т.е. възможността да върви по-бързо и по-бързо без да намалява производителността и да поддържа максимална скорост за дълги периоди.

С център на тежестта, по-нисък от този в Porsche 911, векториране на въртящия момент, управление на всички колела, двускоростна автоматична кутия, както и доминираща мощ към задната ос, Taycan трябва да бъде отличен за шофиране. Просто попитайте рали легендата Валтер Рьорл.