Електрическото Audi RS3 достига 210 км/ч. на задна!!!

RS3

Преди няколко дни изцяло електрическото Audi RS3 от Schaeffler успя да победи с лекота Lamborghini Huracan и Porsche 911 GT2 RS. Същата тази кола всъщност е точно толкова бърза напред колкото и назад.

Задвижването на концепта Schaeffler 4ePerformance е поверено на четири електрически мотора на всяко колело, използващи технология от Formula E. Захранването на тези двигатели идва от батерия с 63 кВтч. Така RS3 е с мощност от 1180 к.с.

След успехите над Huracan и GT2 RS в поредица от драг състезания, пилотът от Formula E, Даниел Абт, откри, че концептът 4ePerformante не е никак бавен и назад.

Всъщност колата е по-бърза в обратна посока, отколкото всеки от нейните съперници напред. Не само, че електрическият концепт върти всичките четири гуми в обратната посока, но също така постави рекорд за превозно средство, движещо се в обратна посока, достигайки максимална скорост от 210 км/ч. Предишният рекорд бе 162,7 км/ч.

4ePerformance никога няма да стигне производство и просто ще служи като концепт за технологията от Formula E. Независимо от това е трудно да повярвате колко е бърза на заден ход.