Електрическите Audi RS модели са бъдещето

RS

Audi потвърди, че в близко бъдеще ще въведе електрифицирани „RS“ модели.

По време на неотдавнашно интервю пред Car Buzz на автомобилното изложение в Ню Йорк, продуктовият мениджър на Audi RS5 Антъни Гарбис не успя да уточни кои модели ще получат първи хибридно задвижване, но заяви, че те идват „доста скоро“.

„Ще видите бъдещите модели на Audi Sport с електрификация. Ще ви развълнуваме в близко бъдеще. Много скоро.

„Ще видите някои бъдещи RS модели с електрификация и 48-волтова батерия и те ще се разпространяват в другите модели в бъдещето“, потвърждава Гарбис.

Остава мистерия кои модели на Audi Sport ще дойдат с електрификация, но няма да се изненадаме да видим технологичния дебют в най-мощната версия на предстоящия Q8. Всъщност, концепцията Q8 Sport използва хибридно задвижване, състоящо се от 3.0-литров TFSI 6-цилиндров двигател с електрически компресор. Всичко това води до 476 к.с. и въртящ момент от 700 Nm. Моделът се нуждае от 4,7 секунди за 0-100 км/ч. и максималната скорост е 275 км/ч.

Audi не е единственият немски автомобилен производител, който се готви да въведе хибридни технологии в своя диапазон. Всъщност както BMW, така и Mercedes-AMG планират подобни хибриди. Първият от тях, който може да се появи на пазара може да бъде следващото поколение C63.