Достъпните хот хечове вече не са толкова достъпни

хот

Хот хечовете винаги са били достъпни за ентусиасти, които да им се наслаждават. Не можете да си позволите спортна кола? Без притеснения автомобилните производители предлагат компактни хечбекове, които са почти толкова забавни за шофиране и много по-достъпни. Това беше така, докато най-новите мощни модели, ориентирани към пистата не се появиха.

Ford Focus и Fiesta ST заедно с Volkswagen Golf GTI са доказателство, че забавлението не трябва да бъде скъпо. Ентусиастите, които искат повече мощност, повече производителност и по-агресивен дизайн, имат повече възможности от всякога благодарение на Ford Focus RS и Honda Civic Type R.

За съжаление, феновете, които са готови да отворят портфейлите си, са открили, че джобовете им не са достатъчно дълбоки, благодарение на компаниите, които се опитват да направят бързи пари.

Най-силно тази тенденцията се наблюдава най-вече при лимитираните суперавтомобили, като Ford GT или Porsche 911 R. Ford се опитаха да се справят с проблема, като изискват от купувачите да подпишат договор за най-малко две години. Джон Сина не можа да спази договора и бе осъден.

След като цените достигнаха невероятни стойности за 911 R, Porsche реши да направи нещо за клиентите, които търгуват автомобилите си. Планът на производителя беше съсредоточен върху това, че такива потребители не могат да се докоснат до ограничени модели, като извадят имената им от списъците на компанията.

хот

Докато човек очаква автомобили с ограничени бройки като GT и 911 R да се препродават за още повече пари, това не бива да се случва с достъпни модели като Focus RS и Civic Type R. И двата хечбека започват около 35 000 долара, но често купувачите използват Craigslist, eBay и Auto Trader, за да продават автомобили за много повече.

Ситуацията е много по-лоша за Civic Type R, тъй като е по-ново и по-ограничено превозно средство. Виждаме цените за хечбека да достигнат до $ 82,000, което е абсурдно. Сега, когато Focus RS е на пазара за известно време, нещата започват да се охлаждат малко. Но това не означава, че хората все още не вдигат цените за хечбека, като в eBay виждаме $ 50,540 за модела, а цената трябва да е около $ 43,000.

За да не позволяват на хората да препродават автомобили на нелепи цени, всички производители на автомобили трябва да имат някакъв план, който да ги спре или да ги накаже. Планът на Ford да накара хората да подпишат договор, е малко инвазивен, но всеки автомобилен производител трябва да последва примера им, за да спре търговците и техните практики.

Хот хечовете са създадени от ентусиасти за ентусиасти и те трябва да се продават на ентусиасти, а не на хора, които търсят начини да печелят пари. Производителите не трябва да търсят елита, който имат пари, за едно или две 911, те трябва да се грижат за средния потребител, който дава всичко, за да има Civic Type R или Focus RS в гаража си. И това включва поддържането на разумни цени за достъпни хечбекове.