bmw m3

Едва ли има автомобилни фенове от младото поколение, които да не са играли с часове някоя от златните части на Need For Speed като Underground, Most Wanted и Carbon и да не са се обсебвали от страхотното BMW M3 GTR например… или откриващия историята на играта Nissan 350Z от U2.Минaха години и повечето от нас поотраснаха, забравяйки манията си към возилата от дигиталния свят, но някои явно не успяват да продължат напред толкова лесно.

bmw m3

Историята на Андре Клеблейев минава всякакви граници. Всичко започва когато е на 9 годинки и също като останалите деца се влюбва в сиво-синьото BMW M3 GTR от Most Wanted позиращо на корицата на играта. Той се залавя да научи всичко за модела от информацията в Гугъл, но е само на 9 и споделя, че тогава единствено е разбрал името и – E46 M3. Това остава колата мечта през всичките младежки години на Андре.

bmw m3

Младият ентусиаст вече е модифицирал няколко японски автомобила (най-вече заради тяхната издръжливост и ниска цена в Америка), след като взима шофьорска книжка, когато се появява за продан перфектното BMW M3 и той не може да го изпусне.
Дългият процес по превръщане на колата в машината на мечтите му от дигиталния свят започва в момента, в който ключовете попадат в ръцете му.

bmw m3

Клеблейев е изработил абсолютно всичко по колата сам, с изключение на заварките по ролкейджа и тунела за изпускателната система. Той споделя, че истинската цел е автомобилът да се превърне в подходящ „трак кар“ и да участва в някои състезания, от което всъщност го делят не много трансформации.

bmw m3

Докато повечето от детайлите се нуждаят от доста време за изработка и настройка, като например супер секси боди кита, то небезизвестната сиво-синя боя е нанесена само дни преди SEMA в гаража на Андре.

bmw m3

И говорейки за боди кит-а, той е реплика на GTR 100M, покривът е карбонов, интериорът е изтърбушен, запазвайки само таблото в сравнително цялостен вид. За колата са закупени и автентичните джанти от M3 GTR на BBS, но е нужно известно време да се подготви захващането с централна гайка за тях. Между временно обърнете внимание на регистрационната табела, зад която ако карате, помага за по-бързото зареждане на течен азот…

bmw m3

SEMA предлага от всичко за всички в света на тунинга и въпреки огромното разнообразие от визуални и силови тунинг проекти, този ни легна най-силно на сърцето. Може би защото сме прекарали с колата твърде много време заедно, делящ ни един монитор и клавиатура. Не знаем! Но със сигурност благородно завиждаме на Андре, че е сбъднал мечтата на всеки автомобилен фен!

Вижте също това Rocketbunny M3 E46!