Prius

Toyota Prius е може би най-важният хибрид, но сякаш загуби от блясъка си заради  претпочитаните от потребителите кросоувъри.

Toyota се опитва да реши проблема, като ще предложи система за задвижване на всички колела в Prius 2019. Моделът ще разполага с допълнителен електродвигател, който задвижва задните колела при скорост до 69 км/ч.

Компанията има големи надежди за модела, тъй като смята, че вариантът със задвижване на всички колела скоро ще донесе 25% от продажбите на Prius в САЩ. Системата също трябва да направи колата по-привлекателна за потребителите с по-студен климат, където снега и леда са част от ежедневието.

Системата за задвижване на четирите колела може да помогне да се увеличи търсенето, но няма съмнение, че продажбите на Prius са паднали. Модел с подобна система може да окуражи и останалите компании, решили да залагат на леки автомобили, да предприемат подобен ход в борбата си със SUV-овете. Би било чудесно да видим още достъпни модели с 4х4 системи.

И така, Toyota е наясно с проблема и се предполага, че обмисля значителни промени за следващия модел. Ръководните органи в компанията се чудят как да разграничат следващото поколение Prius от останалата част от гамата на Toyota. Въпреки това, те не вярват, че Prius трябва да премине към изцяло електрическо задвижване или горивна клетка, защото така би се елиминирала целта на автомобила да бъде достъпен и екологичен.

Компанията трябва да намери „нова посока“ за следващото поколение Prius. Това би могло да доведе до огромна промяна, според публикацията, тъй като Toyota може да обмисли превръщането на Prius в кросоувър или да добави кросоувър към Prius семейството. Това може да е умен ход, тъй като някои хора вярват, че RAV4 Hybrid може скоро да стане най-продаваният хибрид на Toyota.