Toyota ще направи TRD версия на всеки модел

TRD

Toyota очевидно има намерение да предложи цялата си гама с TRD версии, след като Camry и Avalon дебютираха на автомобилното изложение в LA.

По време на интервю с Autoguide, вицепрезидентът на Toyota USA Джак Холис не скри привързаността си към марката TRD.

„Обичам марката TRD, обичам какво прави Toyota Racing Development и харесвам ученето от нашите моторспорт екипи и внедряването в колите ни“, каза Холис. „И ако можем да го пресъздаден във всяка кола, SUV и пикап, мисля, че трябва да го направим.“

Той намекна, че Corolla TRD вече е в разработка, но всъщност не го потвърди, а само че „все още не е в плановете“, но „има намерение за развитие“.

По-горещата версия на новата Corolla със сигурност има смисъл, тъй като новото поколение разполага с по-ориентирано към водача шаси и агресивен стил.

Toyota също обмисля добавянето на опция за задвижване на всички колела на повечеto модели, предлагайки по-голямо разнообразие на клиентите. Холис обаче каза, че C-HR няма да получи AWD вариант в близко бъдеще. „Разглеждаме приложението за задвижване на всички колела за всички наши продукти. Не непременно на C-HR днес, но трябва да сте готови, защото се появяват нови неща.“

Най-вероятните претенденти за AWD могат да бъдат Camry, Avalon и Corolla, следвайки новия Prius, който сега разполага с допълнителен мотор за задвижване на задния мост при скорост до 70 км/ч.

„Взимаме всеки модел и даваме по-голям избор на потребителя“, каза Холис, добавяйки, че TRD моделите и всички модели със задвижване на четирите колела изглеждат като интелигентен начин за решение на проблема.