Дали Kia Stinger GT може да се мери с германците?

Stinger

Новата Kia Stinger най-накрая пристигна в Европа, така че е време да разберете какво е усещането по пътищата на стария континент и по-специално тези на Великобритания.

Впечатляващото купе с четири врати вдигна доста шум след дебюта си, премествайки Kia от основния поток и поставяйки ги направо в премиум класа на пазара.

Топ версията на Stinger е с 3.3-литров V6 двигател с две турбини, който произвежда 365 к.с. 8-степенната автоматична трансмисия е единствената опция за задвижване. Захранването се изпраща към задния мост, който също използва диференциал с ограничено приплъзване, а задвижването на четирите колела е опция.

0-100 км/ч. е в рамките на 4,7 секунди и ако държите десния си крак на земята, Stinger ще удари 268 км/ч. Така че представянето в права линия не е просто впечатляващо за Kia, това е впечатляващо като цяло.

Тъй като това е тестов V6 модел, той се доставя и с електронно окачване с активни амортисьори. Kia изказа смели твърдения за поведението на новия Stinger и от това, което сме чували, те със сигурност са създали уникален GT с четири врати.

Но способността на Stinger да измести купувачите далеч от обичайните марки в Европа, чувствителна към марки, е нещо, което се нуждае от време. Особено в страни като Обединеното кралство, където цената е близка до установените модели като Audi S5 Sportback.

Carwow прави преглед на топ модела Stinger GT във видеоклипа по-долу, и, честно казано, те не изглеждат така очаровани от него, както останалите отзиви, които сме виждали досега.