Хората от канала на YouTube Carfection направиха онлайн поредица, озаглавена „The M3 Masterpieces“, състояща се от пет видеоклипа на най-великите M3-ки, правени някога.

В новото видео място намира доста по-новото F80 M3 CS, наредено до емблематичните E30 M3 Sport Evo, E36 M3 GT, E46 M3 CSL и E92 M3 GTS.

Тук имаме F80 M3 CS и, както при гореспоменатите модели, той идва в зенита на своето поколение – той е последният от своето време. Но докато четирите по-стари модела са купета с атмосферни двигатели, най-новият е 4-врат и разполага с две турбини.

Разбира се, M4 CS щеше да бъде по-логичният избор, но Carfection решава да се придържа към M3 и да игнорира факта, че той вече е с четири врати. BMW M3 CS (Club Sport) е поставен над M3 Competition Package, но не е толкова радикален, колкото сегашният M4 GTS.

Все пак, CS е олекотен и построен в лимитирана серия от 1 200 единици, така че не можете да го объркате. Ограничената серия и подобреният 3.0-литров 6-цилиндров редови мотор със сигурност го отличават.

Двигателят осигурява 454 к.с. и 600 Nm въртящ момент, което позволява на седана да се изстреля до 100 км/ч. за 3,7 секунди и да достигне максимална скорост от 280 км/ч. Достатъчно впечатляващо, но дали тази кола ще постигне култов статус на E46 M3 CSL? Времето ще покаже.