M3 E36 е вероятно най-малко обичаната M3-ка от всички, въпреки популярността, на която се радваше. В края на краищата, задачата по подмяна на автомобил като E30 би била трудна задача за всеки автомобил.

Carfection решават да ни покажат ограничената GT версия като предпочитаното E36 M3. Трябва да се вземе под внимание, че това е единственият хомологиран модел на това поколение. BMW произвежда само 356 боря, всички с ляв волан.

Под капака се намира модифицирана версия на 3,0-литровия 6-цилиндров редови агрегат, който се намира в първите E36 M3. Той се отличава с по-висока компресия, преработен всмукателен колектор, нови разпределителни валове, различен картер за масло, подобрен VANOS софтуер и по-къси скорости.

Мощността на автомобила се изразява в 295 к,с, и 322Nm въртящ момент. BMW също отстранява ограничителя на максималната скорост, което позволява на E36 M3 GT да достигне 275 км/ч.

Благодарение на спестяването на тегло, като поставяне на алуминиеви врати, GT е с 30 кг по-лек от стандартното M3. Окачването е с по-твърди пружини, а отпред моделът има разпънка.

E36 M3 е огромна промяна в семейството на M3. По-голям и по-тежък, но с много по-мощен 6-цилиндров двигател под капака, той беше напълно различен автомобил от лекото E30.

Въпреки че не е толкова популярен като него, E36 е все още брилянтен мощен автомобил, който просто чака момента, за да блесне.