Дали 850CSi е най-доброто BMW от 90-те години?

850CSi

За феновете на BMW в началото и средата на 90-те години водещият модел 850CSi беше „колата“, благодарение на рядката комбинация от мощен V12 и 6-степенна ръчна трансмисия.

Можете да получите тази кола само с ръчна трансмисия, с която да управлявате дванадесет цилиндъра и не по-малко от 375 к.с. и въртящия момент от 550 Nm. За съжаление, тя не беше толкова бърза, колкото се очакваше, защото се нуждаеше от почти 6 секунди, за да стигне до 100 км/ч.

По време на ревюто на това 850CSi, Doug DeMuro започва да обяснява колко специален е интериорът, гордеейки се с характеристики, достойни за флагман, както и ориентирано към водача оформление. Само си представете, че тази кола е с регулируема кормилна колона, седалки със запаметяване и отопление, климатик, телефон и още много други екстри.

Придвижвайки се навън, малко хора биха нарекли 8-Series грозна, но тази кола не изключва и някои странности в дизайна. Например като странно оформените огледала или двата бутона, които трябва да натиснете едновременно, за да отворете капака.

Що се отнася до това, което може да очаквате зад волана, DeMuro бе много изненадан от това колко бърз бе 850CSi в права линия, след като V12 наистина се събуди. Освен това се радва на смяната на предавките, гладкото развъртане на мощността, комфортните седалки и съединителя.