s2000

Ето една дългоочаквана новина за феновете на японската марка. Любимият на мнозина роудстър Honda S2000 има реален шанс да блесне отново в моделната гама на компанията. Още по-радостно е, че информацията идва директно от шефа на Honda Такахиро Хачиго, който не изключи, че е възможно лансиране на наследник на спортното кабрио.

„Към днешна дата не мога да кажа със сигурност, че S2000 ще бъде преосмислен, тъй като са нужни допълнителни проучвания“ –заяви Хачиго по време на автошоуто в Токио.

Факт е обаче, че през последните години Honda действа активно в прераждането на автомобили станали любими на предишното поколение – S660 kei в Япония, горещият хеч Civic Type R и особено суперкара от 90-те Honda NSX доказват това.
По време на изложението бе предложена и концепцията за малък спортен електромобил с име Sport EV, чийто дизайн събра доста противоречиви мнения у привържениците.
honda s2000
Шефът на Honda беше доста открит при обсъждането на идеята за наследник на S2000. Той потвърди, че компанията винаги е искала да насочи силите си към модели „даващи радост от шофирането“, а новината за пресъздаване на вечния конкурент на Mazda MX-5 бе разбулена още през 2015 г. от Autocar.

„Виждам, че има огромна маса хора, желаещи да се създаде ново поколение Honda S2000. Инженерите ни в отдела по развойна дейност бързо разработват нови модели, ако има достатъчно интерес.“

Според шефа на японския производител още малко време е нужно, за да се реши дали е адекватен вариантът за възраждането на любимия ни роудстър или не.