Всичко, което знаем за BMW 1-Series 2020

1-Series 2020

BMW завършва 1-Series 2020 като сервира нови снимки и подаде още информация за бъдещия компактен модел.

Заснет по време на тестове в Мирамас, Франция, 1-Series 2020 идва с променен дизайн, скрит под тежък камуфлаж. Детайлите са трудни за разпознаване, но автомобилът ще има по-изразена решетка и по-остри фарове.

Промените продължават назад с по-остри линии, придаващи по-завършен вид. Други забележителни промени включват надупчена задна броня, по-големи ауспуси и по-тънки задни светлини.

1-Series 2020

BMW не дава никакви детайли относно модела, но заяви, че 1-Series ще постави „нови стандарти в премиум компактния клас по отношение на динамиката на шофиране, като същевременно ще предлага значително повече пространство вътре.“ Последното ще бъде възможно след като моделът ще премине към предно задвижване. Феновете вероятно няма да бъдат очаровани от промяната, но BMW обяви, че шофьорите ще могат да очакват невероятна настройка на окачването, по-голяма гъвкавост и система за задвижване на всички колела.

Част от технологиите в 1-Series ще дойдат от изненадващ източник – i3s. Екологичният хечбек не е спортен автомобил, но BMW потвърди, че новият модел ще се превърне в първия, който ще се възползва от технологията ARB. Тя ще намали недозадвижването, което обикновено се свързва с автомобилите с предно предаване, като същевременно ще подобри сцеплението.

1-Series 2020

Моделът ще извлече ползи и от по-динамична спирачна система и подобрена твърдост против усукване. Последната е постигната чрез поставянето на допълнителни щанги, които ще намалят люлеенето при завой.

Под капака можем да очакваме доста бензинови и дизелови предложения. BMW не дава много детайли, но потвърди, че M135i xDrive ще има най-мощния 2.0-литров 4-цилиндров двигател на компанията с TwinPower Turbo. Той ще произвежда 301 к.с., като ще го изправи срещу Mercedes-AMG A35.

Новото BMW ще осигури повече пространство за пътниците отзад. Капацитетът на багажника също ще се повиши с 20 литра до общо 380 литра.