Всичко за Porsche 911 Turbo Cabrio

911 Turbo

Porsche са заети да тестват новото 911 Turbo от известно време, но досега сме виждали само Coupe версията.

Това е новият 911 Turbo Cabriolet, който e с почти същия вид като купе версията, с изключение на този прибиращ се мек покрив, който ще даде на шофьорите повече свобода, като същевременно ги приближи до 6-цилиндровия агрегат с две турбини и невероятния му звук.

Визуално, колата изглежда почти като всички други 911 Turbo прототипи, забелязани наскоро, с изключение на отсъствието на четирите квадратни изпускателни тръби – вместо това тук виждаме два кръгли накрайника. Освен това, виждаме по-широки калници, както и фиксираното, но активно задно крило.

Съдейки по онова, което сме виждали от други 911 (992) прототипи, интериорът на изцяло новия 911 Turbo Cabrio трябва да превърне суперавтомобила на Porsche в един от най-модерните автомобили в своя сегмент.

Той ще има широк дисплей за инфоразвлечение, макар че вероятно ще е по-малък от 12,3-инчовия в Panamera. Що се отнася до самия дизайн на таблото, то е едновременно просто и спортно, с чифт централни вентилационни отвори, разположени под дисплея.

Отвътре 992 ще бъде с актуализирана версия на MMB платформата на автомобилния производител, в резултат на което новият 911 ще е по-широк, което от своя страна ще доведе до подобрена стабилност при висока скорост.

Мощността ще идва от 6-цилиндров агрегат с две турбини, изпращайки около 600 к.с. към четирите нови колела. Флагманът Turbo S обаче вероятно ще има около 630 к.с., вероятно дори повече. Тъй като сегашният 911 Turbo Cabriolet може да се изстреля до 100 км/ч. само за 3,1 секунди с 540 коня, новата кола може да се окаже под 3-секундната граница.

Следващото поколение Porsche 911 Turbo Cabriolet ще пристигне при дилърите през следващата година, изправяйки се срещу Lamborghini Huracan Spyder и Ferrari 488 Spider.