Помните ли Mazda Vision Coupe? Разбира се, концепцията на Mazda беше толкова зашеметяваща, че дори спечели наградата за най-красив концепт за годината и сега се появи на тревата на „Вила д’Есте“ на Concorso d’Eleganza.

Традицията на Mazda с красивите концепти продължава с Vision Coupe, която се отличава с наистина изчистена каросерия, която отговаря на златния коефициент на класически купе дизайн. Кабината е разположена по-назад, създавайки впечатление, че колата се движи напред, когато е неподвижна.

След обиколка на всички големи моторни шоута на планетата, концептът на Mazda Vision Coupe бе представен под италианското слънце във „Вила д’Есте“ на Concorso d’Eleganza, оставяйки плавните линии на купето да оживяват и да удивляват зрителите.

Този опростен подход продължава и вътре, като Vision Coupe включва строга конфигурация с четири седалки, изцяло стъклен покрив и висока централна конзола, действаща като разделител.

Mazda така и не са съобщили какъв вид двигател живее под съблазнителната кожа на концепцията, но това кратко видео от NM2255 показва, че колата се движи и. Звукът със сигурност прилича на този на 4-цилиндров двигател, което не трябва да бъде изненадващо, тъй като Mazda понастоящем работи върху своите нови SkyActiv задвижвания.

Макар че едва ли ще видим Vision Coupe в производството, със сигурност се надяваме, че Mazda ще използва повече от своите дизайнерски линии за бъдещите си модели.