Mazda Vision Coupe Concept – красота и изящество

Кой каза, че повече не се правят красиви и секси автомобили? От Mazda представиха последният си спортен концепт – Vision Coupe Concept на автомобилното изложение в Токио.

Новият Vision Coupe Concept е доста стилен четириврат модел със спортно излъчване. Предницата му е доста агресивна и разполага с огромна решетка. Той дебютира заедно с Kai Concept, който трябва да се яви наследник на Mazda 3.

Все още не знаем какво се крие под капака на този стилен звяр. Предполагаме, че е нещо впечатляващо, защото ясно си личат огромните спирачки Brembo. Съвсем забележима е и изпускателната система – с 4 накрайника. Така че може да очакваме доста смело решение от японците.

Дизайнът се отличава още и с панорамен покрив, скрити дръжки на вратите и фини акценти от металик.

Престижният стил се пренася и в интериора на това купе. Щом влезете вътре ще бъдете заобиколени от кожена тапицерия и елегантни дървени елементи. Красивият волан и дигиталната система допълват луксозния интериор. Тя обхваща близо 3/4 от цялото табло.

Очаква се детайли относно Vision Coupe Concept да се появят по-късно. Засега знаем, че концептът ще дефинира следващото поколение в дизайна на Mazda.