С толкова много нови хиперкари покрай фестивала на скоростта в Гудууд, човек може лесно да изпусне Koenigsegg Agera.

Непростимо е обаче да се пропусне хиперкола от ранга на Koenigsegg Agera Thor.

Базиран на рекордно бързата Agera RS, този гневен звяр разполага с всички налични опции като 1MW (1341 к.с.) от подобрен 5.0-литров V8 с две турбота и специален аеродинамичен пакет.

Тестовият пилот на Koenigsegg Никлас Лиля, който записа 458 км/ч. в Agera RS, седна зад волана на Thor в рамките на два дни в Гудууд. Щастливният собственик на колата се присъедини към Никлас за втората обиколка, а резултатът беше уловен с камера в колата.

Най-бързият пробег на Thor е 51,5 секунди, но тестовият пилот на компанията смята, че колата е способна да запише време, близко до 50 секунди, ако подобри пилотирането си. В края на краищата това беше първото му посещение на фестивала на скоростта.

Вече знаем, че Agera RS е най-бързият автомобил според Guinness World Records, но виждайки как пасажерът се мята вътре при превключването на скоростите, спирането и завиването наистина показва, че тази хиперкола не е просто за гъзареене.

Koenigsegg може да се е устремил към по-нови и по-добри неща, но великолепната Agera е затвърдила своето място в историята на компанията.