Вижте този „наточен“ Corvette ZR1 в тигрова украска

Corvette ZR1

Chevrolet Corvette ZR1 е един от най-екстремните и застрашаващи автомобили, които в момента са на пазара. Представянето му може да е напълно недопустимо за улицата, но той е създаден да убива. Този ZR1 може би е най-лудият от всички.

Най-очевидната разлика между фабричния и този ZR1 е отличителният външен вид, който съчетава сатенено черно с яркочервени акценти. Това едва ли е по вкуса на всеки, но определено придава на автомобила специален характер и го отличава от останалите ZR1, дори и тези в ярък цвят като жълто например.

За да бъде този автомобил още по-добър, Strasse Wheels са се погрижили за специално изработените джанти. Наречени SV1 Deep Concave FS, те са решени в изцяло черен гланц. Играта с червено-черната схема продължава с червените винтове по външния ръб и червените спирачни апарати. Джантите са с размер 19 × 10.5 инча отпред и 19 × 12.5 инча отзад.

C7 Corvette ZR1 се задвижва от 6.2-литровия LT5 V8 с компресор и разполага със 755 к.с. и въртящ момент от 915 Nm. Това е достатъчно, за да засили ZR1 до абсолютно абсурдни скорости. Най-хубавото е, че можете да си поръчате двигателя самостоятелно и да си го забодете в каквато искате машина.

C8 Corvette със средно разположен двигател се очаква съвсем скоро, така че изглежда, че ZR1 ще задържи титлата за на най-мощния C7, продаван някога.