Данни сочат, че C8 Corvette ще се казва Manta Ray

Corvette C8

Потребител на форума на Corvette казва, че новият модел ще бъде наречен „Manta Ray“, а GM има революционен план за гамата на модела.

Нищо от казаното не е потвърдено, но членът на форума казва, че GM ще добави два различни варианта до базовия C8 Corvette: Grand Tour и Grand Sport.

Grand Tour версията ще бъде по-луксозна, проектирана с помощта на Cadillac. Тя ще включва неща като акустично стъкло, по-добра шумоизолация и специални джанти и гуми, за да направи новия Corvette „истински крос кънтри турер“.

GT версията ще бъде задвижвана от най-новия 4.2-литров Twin-Turbo V8 агрегат на Cadillac, чиито турбокомпресори ще бъдат преместени отстрани на двигателния блок. Същият източник добавя, че GM ще изправи Corvette GT срещу немските луксозни GT-та на Mercedes и BMW и че самият двигател се смята за най-тихият V8, предлаган някога от GM.

Що се отнася до Grand Sport, той ще изиграе ролята на флагмана в гамата и ще бъде предлаган с различни опционални пакети, в зависимост от начина, по който ще го конфигурирате.

C8 Corvette Grand Sport ще бъде задвижван от „чудовищен“ 5.5-литров V8 с две турбини (като според някои ще произвежда около 800 к.с.). Смята се, че колата е вдъхновена както от „германците, така и от италианците“.

Базовата версия на C8 Corvette ще бъде задвижвана от актуализиран LT1 V8 с около 520 к.с. и въртящ момент от 660 Nm. Новата автоматична трансмисия с двоен съединител ще бъде единствената опция за всички версии.

Дали тези твърдения са верни или не, не можем да потвърдим. Някои подробности изглеждат правдоподобни, но вероятно ще трябва да изчакаме, докато GM реши да разкрие C8 Corvette 2020, който се очаква през следващата година.